Priser för liggande gravstenar

När det är dags för begravning finns det en mängd saker att tänka på och ordna inför ceremonin och jordfästningen. I en tid av sorg är det ofta svårt att ta dessa beslut, men som tur är finns det kunniga begravningsbyråer som kan hjälpa till med allt det praktiska, som till exempel val av gravsten. Liggande gravstenar har blivit allt mer populära på senare tid, mycket tack vare sin storlek samt för priserna som ofta är betydligt lägre än för stående gravstenar.

Även för askgravar

Liggande gravstenar passar även för askgravar tack vare sin storlek, och ofta rekommenderas dessa av kyrkogården i eftersom att de tar så pass lite plats och låter landskapet tala för sig själv. Liggande gravstenar finns att köpa för mellan cirka 5000 och 15000 kr beroende på vilken storlek man väljer och hur pass mycket gravering och dekoration man vill ha på stenen. Man kan även ha olika form på stenen, som till exempel ett hjärta.

Liggande gravstenar är mycket vackra och oftast väldigt personliga. Man kan till exempel låta gravera in den avlidnes signatur. Detta kan man se på till exempel Olof palmes gravsten och andra kända personers gravstenar. Det går även att gravera in en valfri bild, kanske på ett objekt som var viktigt för den avlidne, eller en dikt, fras eller vad man känner passar bäst. Storleken avgör hur mycket man kan lägga till.

Minskar risken för vandalism

Tyvärr förekommer vandalism av gravstenar på kyrkogårdar, samt väder och vind kan ibland välta stående gravstenar. Med en liggande gravsten minimerar du risken för detta då det är oerhört svårt att ta sönder en liggande gravsten. Fördelarna är många med att välja denna typ av sten och letar man online kan man hitta stenhuggare i sin egna kommun som erbjuder liggande gravstenar. Boka in ett möte och gå igenom hur just ni vill att er sten ska se ut.

Under mötet väljer ni vilken typ av sten ni vill ha, om ni ska ha blankpolerad yta eller lämna den mer naturlig, samt vilken typ av gravering och text ni vill ha på stenen. Man går igenom olika former och modeller samt de alternativ som finns för att smycka eller dekorera stenen. Därefter får man ett prisförslag, eller så kan man börja med att komma överens om en budget och utgå från detta. Resultatet kommer att utföras helt efter era önskemål för att säkerställa att ni får precis en sådan sten som ni önskar.

Liggande gravstenar har blivit allt mer populära

Prisvärt alternativ för att hedra den avlidne

En liggande gravsten är ett vackert och prisvärt alternativ till en stående gravsten för att hedra den avlidne och markera dennes sista viloplats. De är vackra att titta på och beblandar sig diskret i miljön på kyrkogården. De är mindre än traditionella gravstenar och minskar risken för vandalism då de inte är iögonfallande samt mycket svåra att ta sönder. En liggande gravsten är en vacker hyllning till ett liv som varit och ett bestående minne.