Kistor till begravning

Förr var gravkistorna ofta svarta eller i mörka färger men nu för tiden väljer vi dem istället gärna i ljusa färger. Vi vill inte att döden ska vara så tung och dessutom vill vi gärna att ceremonin ska spegla personligheten. Kistan är det centrala i begravning och de blir mer och mer personliga.

Personliga kistor till begravning

Vet du att det går att göra kistor till begravning personliga? De behöver inte vara enfärgade utan de kan målas med bilder. Gillar du bilar eller hästar så kan din gravkista få dessa motiv. Det vanliga är att kistorna är enfärgade men du kan i stort sett få den precis efter dina önskemål.

Olika typer av kistor

Det är inte bara färgerna som skiljer på en kista utan även materialet. De billigaste kistorna är i papp och de dyraste i finaste ädelträ. För dem som väljer ett billigt alternativ kan de vara bra att veta att kyrkorna lånar ut kisttäcken. Ett vackert broderat skynke som läggs ovanpå kistan och gör att inte kistan syns.

Begravningskista som går att öppna

En sista vila

Hur en begravning går till varierar och därför finns det olika typer av kistor. Vissa väljer att ha en öppen kista men det vanligaste är att kistan är stängd. Vid en gravsättning följer de anhöriga med efter akten i kyrkan för att sänka ner kistan i jorden. Vissa vill bära kistan själv och då bör den ha handtag. Det finns många olika modeller att välja bland för att den sista vilan ska ske enligt önskan.