Kistor och kransar

Alla kommer vi någon gång under livet att komma i kontakt med döden på ett eller annat sätt. En del av detta är att välja kista och krans till begravningen. Kanske vill man bara ha en enkel kista om det rör sig om en kremering eller så vill man sända den avlidne till sin sista vila i den mest bekväma och vackra kistan.

Blommor som dekoration

De flesta väljer att dekorera kistan med blommor under begravningsakten, samt man vill gärna ha en krans att lägga på kistan eller på graven efter jordsättningen. Det finns massor av duktiga florister runt om i landet, som kan hjälpa med val av blomsterkrans till begravningen som passar med kistan eller lokalen.

Alternativ till dekoration

Det blir mer vanligt med kremering istället för jordsättning, vilket i sin tur har lett till att många väljer en billigare och enklare kista. Även blommor väljs ofta bort och kistan dekoreras istället med ett bårtäcke under begravningsceremonin. En enkel ceremoni med sparsamt smyckade lokaler och kistor har blivit ett mycket populärt val.

Välj en kista och krans som passar er

Välj det som passar er

Det finns olika typer av begravningar och olika åsikter om hur en begravning ska vara. Det finns inga rätt eller fel, utan ceremonin ska hylla det liv som varit och passa familjen som är drabbad av sorgen. En begravning ska inte vara ett uppvisande av prålighet eller egendom, utan ska vara ett värdigt tillfälle att ta farväl av den avlidne.