Gravstenar till djur

Ett djur ses ibland som en familjemedlem. När djuret går bort väljer många att begrava djuret i sin närhet. Många vill ha en begravningsplats att gå till och allt fler väljer att ge sitt djur en gravsten där djuret begravs. En onödig investering enligt många, men för den som sett djuret som en familjemedlem kan det ses lika självklart att djuret ska ha en gravsten som att resten av familjemedlemmarna ska ha det. En gravsten behöver inte vara speciellt dyr, det är tanken som räknas.

Gravsten från trädgården

Det finns företag som specialiserat sig på att tillverka gravstenar till djur. Dessa är ofta tillverkade i granit eller annat väderbeständigt material, och kan ha både gravyr och bilder. Dessa stenar kan dock kosta en hel del beroende på material samt stenens storlek. Vill man gärna ha en sten på sitt djurs grav kan man lätt ordna en själv, oavsett om man vill begrava sitt djur på en djurkyrkogård eller hemma i trädgården.

Man kan hitta en vacker sten i skogen eller i trädgården och använda den som gravsten. Man kan skriva på stenen med väderbeständig penna. Man kan också måla på stenen med vattenfasta färger. Man kan om man vill också sätta en separat skylt vid stenen där man kan skriva eventuell text. På så sätt kan man få ner kostnaden för stenen maximalt och man behöver inte dekorera mer än vad man känner för.

Göra egen gravsten

Om man inte hittar en bra sten i sin trädgård eller i skogen kan man lösa gravstenen på annat sätt. Man kan köpa en om man vill men man kan också tillverka en gravsten själv. Man kan till exempel gjuta en gravsten i betong eller liknande. Då kan man själv välja vilken storlek och form det ska vara på stenen. Betong är också väderbeständigt och lätt att rista in saker i.

Om man inte vill ha en gravsten kan man också välja att dekorera den urna askan från ett kremerat djur kommer i. Då kan man ha urnan framme och ha den som minne. Urnan kommer då att likna en gravsten eller minnesplats som man kan ha i hemmet och ta med sig om man flyttar. Detta kan vara ett bra alternativ också om man inte har en trädgård eller annan plats att begrava sitt djur på.

Det finns gravstenar också för djur

Gravstenar även för den fyrbenta

Många ser sina djur som familjemedlemmar och när någon av dem dör ska självklart en gravsten ordnas. Man kan köpa dessa färdigtillverkade med gravyr och bilder men det blir ofta en hög kostnad på detta. Då finns alternativ att tillgå. Man man hitta en egen sten och dekorera den efter eget önskemål. Man kan också dekorera urnan ett kremerat djur levereras i. Oavsett när ett djur dör finns det möjlighet att ordna en gravsten till djuret.