Gravstenar med bilder

När man som anhörig ska välja gravsten börjar man få fler och fler valmöjligheter vad gäller själva stenens utformning. Man kan välja en hjärtformad eller rak, en i bokform eller nalleformad och många fler. Men många resonerar som så att en gravsten med enbart namnet är lite trist även om själva stenen har en viss form. Man vill gärna göra något mer. Det ska vara så personligt så möjligt och gärna unikt. Därför väljer många även bilder på gravstenen idag.

Det ska vara speciellt

Döden kommer alltid att vara en del av vårt liv och det är jobbigt att förlora en älskad anhörig. Många besöker sin anhörigs grav varje dag eller varje vecka och då vill man att minnesplatsen ska vara något alldeles speciellt. Man vill visa sin saknad och sin kärlek genom att göra gravstenen så personlig som möjligt. Fler och fler gravstenar utformas därför med bilder. Antingen ett foto av den anhöriga eller en bild som kännetecknar den personen.

Att pryda stenen med ett leende foto av den avlidna är ett sätt, ett annat är att ha en fin bild av till exempel en blomma, en nalle, en katt, en ängel osv. Det finns nästan inga begränsningar när det gäller vilka bilder man kan välja och det går i vissa fall bra att rita en egen bild om man hellre vill detta. Man kan även ha flera bilder om man vill det.

En mysig minnesplats

De som går till graven regelbundet och sitter ner en stund och pratar med den avlidna vill gärna göra det till ett mysigt och ombonat ställe där de kan få tröst. Man kanske tar med sig en personlig sak och lägger på graven såsom ett gosedjur eller något annat som tillhört den avlidne. Ljuslyktor bidrar också till en fin och stämningsfull minnesplats. Det finns många sätt att minnas den avlidne

Det är inte bara på människors gravstenar man kan välja bilder. En del som begraver sina älskade djur när de går över regnbågsbron väljer att göra det på djurkyrkogårdar. Då vill man kanske även ha en fin liten gravsten och även där kan man välja att pryda stenen med bilder eller en fin liten dikt. Våra djur är ju ofta högt älskade familjemedlemmar och fler och fler väljer att även göra deras gravar till en fin minnesplats.

Gravar kan se olika ut

Många möjligheter att välja på

En gravsten kan se ut på många olika sätt och ha olika former. Den kan också prydas av ett foto eller en eller flera bilder som kännetecknar den avlidna. Även husdjurs gravstenar kan prydas med en bild. Det är viktigt för de anhöriga att få bestämma utformningen av graven och stenen då de förmodligen kommer tillbringa mycket tid där och vill ha en mysig minnesplats som de själva utformat. Älskade familjemedlemmar får inte glömmas bort även om de inte är kvar på den här jorden.