Billiga gravstenar i granit

För många kan det vara viktigt med kvalité och hållbarhet, även efter man har gått vidare från jordlivet. Att man underlättat för sina nära och kära genom att välja ett underhållsfritt material för sin gravsten ger en bra känsla. Det minskar arbetet som andra kan få med att ta hand om och reparera minnesmärket. Granit är ett naturligt material som håller över tid och samtidigt kan bearbetas på så sätt att du kan ge det en högst personlig prägel. Man kan utforma stenen på ett sådant sätt att de närmast sörjande ändå kan tänka på dig och le. Dessutom utan att det behöver kosta en mindre förmögenhet. Pengarna man sparar kan man använda till annat i samband med begravningen.

Billiga gravstenar i granit – materialet som blir vackrare med åren

Att välja hur du själv eller en människa, en person som kanske stått dig nära ska porträtteras för framtiden kan skapa många tankar och funderingar. Det går att följa hur samhället har utvecklats genom att titta på hur människor beskrivits på en sten. Yrken har kommit och gått, orter och platser som vuxit fram och vi kan till och med se hur jämlikheten mellan kvinnor och män har förändras och även hur samhällsklasser luckrats upp. Men hur kommer det se ut framöver, blir det en profilbild från en av de flertal sociala media-konto som varje person har? Kanske kommer vi att få se hologram i samband med minnesmärken som gravstenar.

Granit är en av världens vanligaste bergarter och det blir mer och mer populärt att använda i den vår vardag. Det som är otroligt spännande är att granitens ursprung kommer från jordens inre, vår plants mitt och det har kommit upp till jordens yta som i form av het magma och har därefter svalnat. Det ger ett naturligt intryck och eftersom det kan bearbetas på flera sätt är användningsområdena är många, både i köket, badrummet, trapphuset och såväl som i trädgården men även vid gravplatsen. Det är ett material som håller i generationer.

Ett material som består

Genom att välja billiga gravstenar granit så kan du dels spara pengar men du får även ett naturligt och hållbart material. Det innebär minimalt med arbete i form av att laga och reparera gravstenen i och med det är ett kvalitativt material. Granit har den karaktären att det kan bearbetas för att på så sätt få en hög detaljnivå på en avbildning eller i textform. Vidare kan du välja flera former på stenen dels med slipning dels även hur själva formen ska se ut. Finns flera alternativ med antingen liggande eller stående sten och även gravstenar som har plats så att fler namn kan adderas i framtiden.

Att välja gravsten är ett val som du behöver besluta om när du ska ta hand om en familjemedlems, en släkting eller en väns bortgång. När du är mitt i sorgen och behöver tänka på flera olika praktiska detaljer och aspekter kan det ibland bli övermäktigt med alla dessa val. Samtidigt som det är flera val som kommer till just själva gravstenen. Ett råd är att låta detta beslut ta tid, det är en minnesmärke du kommer att återkomma till och därför bör det vara ett beslut som får växa fram.

Vackra billiga gravstenar i granit

Ett smart och bra val är stabila och billiga gravstenar i granit som är hållbara över tid. Det är ett naturligt material och en av våra vanligaste bergarterna vi har idag. Det är ett material som går att forma på ett elegant sätt med en hög detaljrikedom för ett mer personligt uttryck.

Granit är ett klassiskt material som är hållbart

Granit i sin naturliga form är något du kan hitta på flera ställen på jorden eftersom det är en naturlig bergart och då kan den ha en småkornig struktur. Du kan till exempel här i Sverige såsom i Småland och Norrland hitta granit. Det är en bergart som är mycket hård och sprickfri samtidigt har en ovanligt hög motståndskraft mot hårt tryck, yttre stötar och deformering. Det som är extra fördelaktigt med granit är det materialet också okänslig för försurat regn vilket leder till att det är vanligt förekommande på många håll i världen i stadsmiljö och du kan hitta det på gatubeläggningar och då i form som byggnadssten, även i murverk och i flera monument.

Idag är det enkelt att hitta billiga gravstenar i granit genom att använda lämplig modern sökmotor men granit som material har en betydligt längre historia bakom sig. Granit är klassat som ett mycket hårt material även kallat hårdsten och till skillnad från marmor och kalksten som kallas mjuksten. Ett bevis på sin hårda egenskap är att Mykerinos pyramid vid Giza, som är en av de mest välbevarade pyramider i Egypten är delvis tillverkad i granit. Vi kan även hitta granit i andra äldre byggnader men materialet kan även återfinnas inom sportens värld. I curling så består den klassiska curlingstenen av granit, och den första stenen tillverkades redan år 1750 och har kopplingar till från Skottland.

Granit har en lång historia.

Granit är ett naturligt material som är kommet från jordens mitt och som har och har haft en betydande påverkan under vår mänskliga historia. Vi använder granit på våra gator, i våra hem och platser där vi söker hållbarhet över tid. Gissningsvis kommer granit fortsätta vara en naturlig del i vår vardag och under vår livstid. Det är ett vackert material som klarar fysiska påfrestningar, spricker inte och påverkas inte negativt av försurat regn. Det som gör granit till ett attraktivt material är mångfalden av olika färger, du kan hitta alltifrån vit till röd och svart beroende på skillnader i mineralsammansättning och textur. En del mineraler är millimeterstora andra kan bli flera centimeter viket skapar intressanta variatorer och egenheter i stenen.

Granit, stabilt och hållbart.